Έξαρση των επιθέσεων σε πλοία στον Κόλπο του Μεξικού

Έξαρση των επιθέσεων σε πλοία στον Κόλπο του Μεξικού

1748
Έξαρση των επιθέσεων σε πλοία στον Κόλπο του Μεξικού

Οι μεξικανικές αρχές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αύξηση των περιστατικών πειρατείας στο Μεξικό εν μέσω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού, ειδικά στις περιοχές Tabasco και Sonda de Campeche.

Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν τέσσερις επιθέσεις στα ανοικτά της πολιτείας Tabasco. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 9 Απριλίου μπροστά από το λιμάνι του Dos Bocas, όταν τουλάχιστον τρεις επιτιθέμενοι ανάγκασαν το πλήρωμα του πλοίου «Remas» να σταματήσει το πλοίο. Επιθέσεις καταγράφηκαν ακόμα στο πλοίο «Sapura 3500» με σημαία Παναμά, στο πλοίο «Remington» με σημαία Μεξικού και, τέλος, στο πλοίο «Achiever» με σημαία Βανουάτου.

Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες κατήγγειλαν τις επιθέσεις στη Μονάδα Λιμένων και Ναυτιλιακών Υποθέσεων (Unicapam) του Μεξικού.

Ο Μεξικανός επιθεωρητής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές, Enrique Lozano, τόνισε ότι η πειρατεία βρίσκεται σε έξαρση, καθώς μέσα «σε μία εβδομάδα υπήρξαν πέντε επιθέσεις σε εργαζομένους στις υπεράκτιες πλατφόρμες και στα πλοία της βιομηχανίας πετρελαίου».

Τα περιστατικά επιθέσεων αυξάνονται και ενώ η λήψη μέτρων είναι σχεδόν ανύπαρκτη. «Πέρυσι οι επιθέσεις σε αλιευτικά σκάφη και σε εγκαταστάσεις εξόρυξης ανήλθαν σε εξήντα. Το τελευταίο διάστημα –από τις 9 Απριλίου και μετά– τα επιβεβαιωμένα περιστατικά επιθέσεων ανέρχονται σε πέντε. Η επικίνδυνη ζώνη είναι από την Campeche έως το Tabasco», κατέληξε ο κ. Lozano.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.