Σαουδική Αραβία: Με αιχμή του δόρατος τα λιμάνια

Σαουδική Αραβία: Με αιχμή του δόρατος τα λιμάνια

252
Σαουδική Αραβία: Με αιχμή του δόρατος τα λιμάνια

H Saudi Global Ports (SGP), μία εκ των θυγατρικών της PSA International, προχώρησε πρόσφατα σε συμφωνία με τη Λιμενική Αρχή της Σαουδικής Αραβίας για την κατασκευή και τη διαχείριση του πρώτου και δεύτερου τερματικού σταθμού στο λιμάνι King Abdulaziz Port στο Dammam.

Με την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία έγινε εξ αποστάσεως, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις, η SGP καθίσταται ο μοναδικός διαχειριστής τερματικών του εν λόγω λιμένα. Η συμφωνία, αξίας $1,87 δισ. εντάσσεται στο Saudi Vision 2030, το φιλόδοξο project του Ριάντ για τη διαφοροποίηση της οικονομίας του.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η SGP προσβλέπει στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση του King Abdulaziz Port, προκειμένου αυτό να αναδειχθεί σε σημαντικό κόμβο διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

«Mέσω της συμφωνίας, η SGP θα επενδύσει για την ανάπτυξη υποδομών-κλειδιά, όπως αγκυροβόλια και εξοπλισμοί διαχείρισης φορτίων, και θα υπερδιπλασιάσει την ικανότητα διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα στο Dammam», τόνισε η Α.Ε. ο Eng. Saad, πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής της Σαουδικής Αραβίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις αυτές θα εστιαστούν σε φιλικά προς το περιβάλλον και τεχνολογικά προηγμένα συστήματα.

«Το όραμά μας για τη μεταμόρφωση του λιμένα θα ωφελήσει τους χρήστες αλλά και το Βασίλειο, καθώς θα προωθήσει τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας», ανέφερε τέλος ο κ. Abdulla Al Zamil, πρόεδρος της SGP.

Φωτό:  Tom Fisk/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.