Σιγκαπούρη: Στροφή στο υδρογόνο

Σιγκαπούρη: Στροφή στο υδρογόνο

1424
Σιγκαπούρη: Στροφή στο υδρογόνο

Η Σιγκαπούρη στρέφεται στις εναλλακτικές και φιλικότερες προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, οι οποίες φιλοδοξεί να εισέλθουν δυναμικά στο ενεργειακό της μείγμα και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα χρόνια που έπονται.

Στο πλαίσιο αυτό, πέντε σιγκαπουριανές εταιρείες και δύο ιαπωνικές υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας για να εξετάσουν κατά πόσο το υδρογόνο ως μορφή ενέργειας με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα θα μπορούσε να συμβάλει σε ένα καθαρό και βιώσιμο ενεργειακό μέλλον για τη Σιγκαπούρη.

Πιο συγκεκριμένα, οι PSA Corporation Limited (PSA), Jurong Port Pte Ltd (Jurong Port), City Gas Pte Ltd, Sembcorp Industries Ltd, Singapore LNG Corporation Pte Ltd, Chiyoda Corporation (Chiyoda) και Mitsubishi Corporation (Mitsubishi) θα αναπτύξουν τρόπους για τη χρήση του υδρογόνου ως μιας ρεαλιστικής και φιλικής προς το περιβάλλον λύσης. Σύμφωνα με όσα ορίζει το μνημόνιο, οι επτά εταίροι θα επικεντρωθούν σε τεχνολογίες για τη μεταφορά και την αποθήκευση υδρογόνου.

Η εταιρεία διαχείρισης λιμένων Jurong Port αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η δημιουργία ενός δικτύου διανομής υδρογόνου για μελλοντική χρήση από τη ναυτιλιακή βιομηχανία θα μπορούσε να καταστήσει τη Σιγκαπούρη το κορυφαίο ενεργειακό hub του κόσμου. Παράλληλα αξίζει να τονιστεί ότι το υδρογόνο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ναυτιλιακό καύσιμο για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ για τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας έως το 2050.

Τέλος, τα εμπλεκόμενα μέρη προσβλέπουν στο να εξάγουν, μελλοντικά, υδρογόνο από τη Σιγκαπούρη προς άλλους προορισμούς, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση.

Φωτό: Meriç Dağlı/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.