Σε ελεύθερη πτώση οι παραγγελίες πλοίων

Σε ελεύθερη πτώση οι παραγγελίες πλοίων

389
Σε ελεύθερη πτώση οι παραγγελίες πλοίων

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι παραγγελίες νεότευκτων το α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της BIMCO.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιβεβαιωμένες παραγγελίες για νεότευκτα πλοία μειώθηκαν κατά 55% το α΄ τρίμηνο του 2020 έναντι του α΄ τριμήνου του 2019. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις συνολικές παραγγελίες δεξαμενόπλοιων, bulkers και containerships, αυτές κινήθηκαν στα 6,6 εκατ. dwt έναντι 14,7 εκατ. dwt το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Oι παραγγελίες για product tankers καταγράφουν τη μικρότερη μείωση, καθώς το α΄ τρίμηνο έφτασαν τα 806.500 dwt, ήτοι ετήσια μείωση 17,8%. Από την άλλη, τα bulk carriers εμφανίζουν τη μεγαλύτερη μείωση στις παραγγελίες τους, καθώς φέτος άγγιξαν τα 1,6 εκατ. dwt έναντι 6,9 εκατ. dwt το α΄ τρίμηνο του 2019.

Όπως αναφέρει η BIMCO, η καθοδική αυτή τάση υπήρχε πριν από το ξέσπασμα του Covid-19, ωστόσο επιδεινώθηκε μετά τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας.

Η αβεβαιότητα που καλείται να αντιμετωπίσει η ναυτιλιακή βιομηχανία λόγω των περιβαλλοντικών κανονισμών, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για μειωμένη ζήτηση για θαλάσσια υπηρεσία τα επόμενα χρόνια, καθιστά δύσκολη την απόφαση των πλοιοκτητών για παραγγελίες, αναφέρει ο κ. Peter Sand, επικεφαλής αναλυτής της BIMCO.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.