Αλλαγές πληρωμάτων: Και τα ΗΑΕ χαλαρώνουν τους περιορισμούς

Αλλαγές πληρωμάτων: Και τα ΗΑΕ χαλαρώνουν τους περιορισμούς

5654
Αλλαγές πληρωμάτων: Και τα ΗΑΕ χαλαρώνουν τους περιορισμούς

Και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά τη Σιγκαπούρη, αναμένεται να χαλαρώσουν σταδιακά τους περιορισμούς τους αναφορικά με τις αλλαγές των πληρωμάτων, επιτρέποντας έτσι σε ναυτικούς να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι φωνές για την εξαίρεση των ναυτικών από τους περιορισμούς μετακινήσεων, με τον ΙΜΟ να συμμετέχει στους φορείς που καλούν τις λιμενικές αρχές και τις κυβερνήσεις να διευθετήσουν το ζήτημα της ελεύθερης μετακίνησης των πληρωμάτων.

Σύμφωνα με τη Federal Transport Authority, προτεραιότητα θα δοθεί στους ναυτικούς με βίζα διαμονής που έχουν ξεμείνει εν πλω λόγω των περιορισμών, αλλά και σε αυτούς που χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή πληρώματος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ναυτικός να έχει φύγει από το τελευταίο λιμάνι 14 ημέρες πριν το πλοίο φτάσει στα ΗΑΕ και να μην έχει έρθει σε καμία επαφή με άλλα άτομα εκτός πλοίου κατά τις τελευταίες 14 ημέρες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.