Το Heathrow μετατρέπεται σε cargo hub

Το Heathrow μετατρέπεται σε cargo hub

145
Το Heathrow μετατρέπεται σε cargo hub

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αυξήσει τη χωρητικότητά του για τις πτήσεις cargo. Σκοπός του Heathrow είναι να εξασφαλίσει την αδιάκοπη μεταφορά υγειονομικών αγαθών αλλά και φαγητού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, ο βρετανικός αερολιμένας έχει επιπλέον χωρητικότητα στο πρόγραμμά του. Συνήθως η κίνηση των επιβατικών αεροσκαφών είναι τόσο αυξημένη, που όχι μόνο δεν υπάρχει περιθώριο για περισσότερες πτήσεις, αλλά συχνά υπάρχουν και μεγάλες καθυστερήσεις. Πλέον, με την πλειονότητα των επιβατικών αεροσκαφών να βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος, το Heathrow αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την επιπλέον χωρητικότητα που διαθέτει και να την παραχωρήσει σε πτήσεις cargo, συνεισφέροντας στη διατήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Βρετανίας.

Η κίνηση των cargo πτήσεων προβλέπεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς όλο και περισσότερες αεροπορικές συμβάλλουν στη μεταφορά πολύτιμων αγαθών, όπως μάσκες, γάντια, ιατρικός εξοπλισμός και φάρμακα.

Το Heathrow έχει επίσης προβεί σε μέτρα διευκόλυνσης των αεροπορικών εταιρειών. Από τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι το ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να διατηρούν τις πολυπόθητες χρονοθυρίδες τους στο δημοφιλές αεροδρόμιο ακόμα και αν έχουν σταματήσει να εκτελούν το δρομολόγιο, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα. Επιπλέον, το Heathrow προσφέρει δωρεάν στις αεροπορικές εταιρείες τη στάθμευση των αεροσκαφών που έχουν καθηλωθεί στο έδαφος λόγω της πανδημίας.

Αν και πλέον ο αερολιμένας δίνει έμφαση στις εμπορικές πτήσεις, δεν σταματά να εξυπηρετεί τις επιβατικές. Ο CEO του αεροδρομίου, John Holland-Kaye, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τη χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Η πρόθεσή μας είναι να παραμείνουμε συνεχώς ανοιχτοί, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όλες τις επιβατικές πτήσεις που ακόμη πραγματοποιούνται».

Φωτό: Tim Ockenden/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.