Ενίσχυση εμπορικών δεσμών Ινδονησίας-Ινδίας

Ενίσχυση εμπορικών δεσμών Ινδονησίας-Ινδίας

54
Ενίσχυση εμπορικών δεσμών Ινδονησίας-Ινδίας

Η Ινδονησία χαλάρωσε τις απαιτήσεις της για την ποιότητα της εισαγόμενης ζάχαρης, προκειμένου η Ινδία να αυξήσει τις προμήθειές της στη χώρα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος ανταποδοτικού μέτρου, καθώς η Ινδονησία αναμένεται να αυξήσει τις εξαγωγές φοινικέλαιου στην Ινδία.

Η Ινδονησία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εισαγωγείς ζάχαρης του κόσμου, ωστόσο η κυβέρνηση ελέγχει αυστηρά και νομοθετεί για τις εγχώριες μονάδες παραγωγής.

Η μεγάλη ξηρασία φέτος, σε συνδυασμό με τα υπερήλικα εργοστάσια ζάχαρης, έχουν ως απόρροια η εγχώρια παραγωγή της Ινδονησίας να μειωθεί και συνεπώς να παρατηρείται χάσμα μεταξύ ζήτησης και προσφοράς. «Τα εγχώρια εργοστάσια ζάχαρης είναι παλιά και 40 εξ αυτών μετρούν πάνω από 100 χρόνια ζωής. Μόνο έξι είναι κάτω των 25 ετών», σημειώνει σε έκθεσή του το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Κατά συνέπεια, η Ιndonesia Sugar Refiners Association εκτιμά ότι το 2020 η χώρα θα κληθεί να εισαγάγει 3,3 εκατ. τόνους ζάχαρης έναντι 2,6 εκατ. τόνων το 2019. Υπενθυμίζεται ότι η Ινδονησία μείωσε τους δασμούς εισαγωγών ακατέργαστης ζάχαρης από την Ινδία στο 5%, στο πλαίσιο της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των χωρών ΑSEAN και Ινδίας.

«Με την κίνηση αυτή η Ινδία θα συναγωνιστεί επί ίσοις όροις χώρες όπως η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ινδονήσιος υπουργός Εμπορίου, Αgus Suparmanto.

Tέλος, η Ινδονησία θα δει τις εξαγωγές της φοινικέλαιου προς την Ινδία να αυξάνονται, ως αποτέλεσμα και της απαγόρευσης της τελευταίας για εισαγωγές από τη Μαλαισία μετά την κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών λόγω… Κασμίρ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.