Η ITF στοχοποιεί τη Ryanair

Η ITF στοχοποιεί τη Ryanair

10
Η ITF στοχοποιεί τη Ryanair

Εναντίον της Ryanair, και συγκεκριμένα κατά του CEO της, Michael O’Leary, τοποθετούνται οι International Transport Workers’ Federation (ITF), European Transport Workers’ Federation (ETF) και οι συνεργάτες τους.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ITF, o λόγος είναι οι προσβλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις του ηγέτη της ιρλανδικής εταιρείας σε βρετανική εφημερίδα, όπου ανέφερε ότι οι άντρες μουσουλμάνοι που είναι μόνοι τους στα αεροδρόμια αποτελούν μεγάλη απειλή για την ασφάλεια και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να υπόκεινται σε επιπλέον ελέγχους.

Τα συγκεκριμένα σχόλια, φυσικά, πυροδότησαν μια σειρά αντιδράσεων εντός αλλά και εκτός της μουσουλμανικής κοινότητας. Η μη κυβερνητική οργάνωση Muslim Council of Britain (MCB), μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις εκπροσώπησης των μουσουλμάνων στη Βρετανία, τόνισε πως αυτές οι δηλώσεις αποδεικνύουν ότι το να πετάει ένας μουσουλμάνος αποτελεί πρόκληση.

Οι δηλώσεις του ισχυρού άντρα της Ryanair έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις των σωματείων της εταιρείας. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την αναγνώριση των συνδικάτων από την αεροπορική εταιρεία, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχουν γίνει πολλά για να αλλάξει η προκατειλημμένη κουλτούρα της.

Εκπρόσωπος της ETF δήλωσε πως στο παρελθόν ο Michael O’Leary έχει κάνει υβριστικά σχόλια για πολλές ομάδες ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ταυτόχρονα, τάχθηκε κατά οποιασδήποτε μορφής ρατσισμού και διάκρισης.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.