Στα $2 δισ. το κόστος του κορονοϊού στα containerships

Στα $2 δισ. το κόστος του κορονοϊού στα containerships

283
Στα $2 δισ. το κόστος του κορονοϊού στα containerships

Το οικονομικό κόστος του κορονοϊού στην αγορά των containers προσεγγίζει πλέον τα $2 δισ., σύμφωνα με έρευνα της SeaIntelligence Consulting.

Οι αναλυτές της SeaIntelligence εκτιμούν ότι ο κλάδος έχει υποστεί απώλειες 1,9 εκατ. TEUs από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού, καθώς η ζήτηση υπέστη καθίζηση λόγω του εκτεταμένου κλεισίματος των εργοστασίων στην Κίνα.

«Με μέσο όρο ναύλου $1.000 ανά TEU, αυτό ισοδυναμεί με απώλεια εσόδων ύψους $1,9 δισ. για τους μεταφορείς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SeaIntelligence, Alan Murphy.

Σύμφωνα με τον κ. Murphy, ενώ η επιδημία συνεχίζει να επηρεάζει τη ναυτιλία, οι επιπτώσεις από αυτήν έτειναν να σταθεροποιηθούν, καθώς ο αριθμός των κενών δρομολογίων μειώθηκε αυτή την εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Την περασμένη εβδομάδα, επτά προγραμματισμένα δρομολόγια για τα δύο κύρια δρομολόγια Ανατολής-Δύσης ακυρώθηκαν, ενώ δύο εβδομάδες πριν ξεπερνούσαν τα είκοσι.

Φωτό: Rinson Chory/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.