Η επιβατηγός ναυτιλία υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης της βιομηχανίας

Η επιβατηγός ναυτιλία υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης της βιομηχανίας

127
Η επιβατηγός ναυτιλία υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης της βιομηχανίας

Από τη νέα τάξη πραγμάτων αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας δεν θα μπορούσε να λείψει η επιβατηγός ναυτιλία. Στο πλαίσιο αυτό, ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έχουν προβεί σε σημαντικές επενδύσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Η Finnlines, εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Grimaldi και δραστηριοποιείται στη Βαλτική και στη Βόρεια Θάλασσα, ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2019, όπου δίνεται έμφαση στις σημαντικές επενδύσεις για την ευθυγράμμιση της εταιρείας τόσο με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς όσο και με την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το 2019 οι επενδύσεις της Finnlines επικεντρώθηκαν τόσο στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών για τις λιμενικές της δραστηριότητες, αλλά και για την παρακολούθηση και την ποσοτικοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων της. «Η εξέλιξη αυτή αυξάνει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών μας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η Finnlines σημειώνει ότι η περιβαλλοντική υπευθυνότητα αποτελεί μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων της και στο πλαίσιο αυτό έχουν επενδυθεί σημαντικά κεφάλαια για την έρευνα και την ανάπτυξη, με σκοπό τη μείωση των ρύπων από τα πλοία του στόλου της. Χαρακτηριστικό είναι, τέλος, το γεγονός ότι έχει επενδύσει περίπου $500 εκατ. για παραγγελίες πέντε eco-πλοίων: τριών υβριδικών Ro-Ro και δύο eco-efficient Superstar Ro-Pax.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.