Αισιόδοξο το Πεκίνο για τον Covid-19

Αισιόδοξο το Πεκίνο για τον Covid-19

485
Αισιόδοξο το Πεκίνο για τον Covid-19

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Κιν Γκανγκ, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας κατά τη διάρκεια της ετήσιας Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου. Ο Κινέζος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε βέβαιος πως η χώρα του θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την επιδημία και ότι σύντομα θα μπει ένα τέλος στην αγωνία της παγκόσμιας κοινότητας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το πλήγμα του νέου ιού στην οικονομία της Κίνας θα είναι προσωρινό και θα έχει βραχυπρόθεσμες μόνο επιπτώσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η καταναλωτική ζήτηση θα πάψει να είναι υποτονική και η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα και απότομα.

Οι δηλώσεις αυτές ακολούθησαν τα σχόλια του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, μετά το πέρας των εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Ο Κινέζος υπουργός είχε υποστηρίξει τους χειρισμούς της χώρας του στην αντιμετώπιση της επιδημίας και καταδίκασε την υπερβολική αντίδραση ορισμένων χωρών, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάζει.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει καταβάλει εξαιρετικά σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση του Covid-19. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα επιτεύγματα της χώρας είναι και η κατασκευή ενός καινούργιου νοσοκομείου σε λιγότερο από 30 ημέρες. Ταυτόχρονα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκφράσει διά αντιπροσώπων του την εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ασιατικής χώρας, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στη μη έκδοση απαγορευτικών ταξιδιωτικών οδηγιών για τη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.