Sovcomflot: Με φόντο την πράσινη ναυτιλία

Sovcomflot: Με φόντο την πράσινη ναυτιλία

157
Sovcomflot: Με φόντο την πράσινη ναυτιλία

Στις 30 Ιανουαρίου, ο Igor Tonkovidov, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PAO Sovcomflot (‘Ομιλος SCF), και ο Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), πραγματοποίησαν μια συνάντηση εργασίας στην έδρα του ΙΜΟ στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Igor Tonkovidov ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ σχετικά με τα σχέδια του ομίλου SCF για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επέκταση της χρήσης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, καθώς αποδεικνύεται οτι αποτελεί μια από τις καθαρότερες λύσεις που είναι σήμερα διαθέσιμες στην αγορά.

Σύμφωνα με δεδομένα που έχει συλλέξει η Sovcomflot από δεξαμενόπλοια του στόλου της που χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG, αποδεικνύεται ότι σε σχέση με τα παραδοσιακά βαρέα ναυτιλιακά καύσιμα, η χρήση του LNG επιτυγχάνει σημαντική μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), οξειδίου του αζώτου (NOx), οξειδίου του θείου (SOx) καθώς και στις εκπομπές σωματίδιων.

SCF_IMO2

Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ αξιολόγησε θετικά τις προσπάθειες της Sovcomflot για την καθιέρωση του LNG ως βασικού ναυτιλιακού καυσίμου και τα σχέδια της εταιρείας για τη μείωση των εκπομπών σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΙΜΟ. Ο Igor Tonkovidov από τη μεριά του, τόνισε ότι η εταιρεία σχεδιάζει στο εξής όλα τα πλοία τα οποία θα παραγγέλνει να χρησιμοποιούν ως κάυσιμο LNG, εκτός εάν ζητηθεί κάτι διαφορετικό από κάποιο ναυλωτή, ενώ παράλληλα ο όμιλος SCF εξετάζει τη δυνατότητα εισαγωγής και άλλων εναλλακτικών καυσίμων και τεχνολογιών που μπορούν να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πλοίων του ομίλου. Η Sovcomflot διαθέτει σήμερα έξι δεξαμενόπλοια που τροφοδοτούνται με καύσιμο LNG, ενώ άλλα πέντε βρίσκονται υπό κατασκευή.

Φωτό: sovcomflot.ru/en

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.