Χρηματοοικονομικές συμφωνίες για τη Safe Bulkers

Χρηματοοικονομικές συμφωνίες για τη Safe Bulkers

577
Χρηματοοικονομικές συμφωνίες για τη Safe Bulkers

Η Safe Bulkers Inc. ανακοίνωσε ότι ήλθε σε συμφωνία για την πώληση και την επαναμίσθωση για οκτώ πλοία του στόλου της, εξασφαλίζοντας κεφάλαια ύψους $158,3 εκατ.

Εξ αυτού του ποσού, $105,2 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων λήξης κατά τα έτη 2023 και 2025. Επίσης, θα εξασφαλίσει επιπλέον ρευστότητα $53,1 εκατ.

Ήδη, βάσει της συμφωνίας, η εταιρεία επαναμίσθωσε σε bareboat charter δύο εκ των πλοίων για περίοδο έξι ετών και τα υπόλοιπα έξι για χρονική περίοδο οκτώ ετών.

Επιπλέον, η εταιρεία πέτυχε μια ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση ύψους $15 εκατ.

Με στοιχεία της 15ης Ιανουαρίου 2020, η ρευστότητα της Safe Bulkers ανερχόταν σε $143,6 εκατ., εκ των οποίων τα $113,8 εκατ. σε μετρητά και καταθέσεις, τα $14,8 εκατ. σε ταμειακά διαθέσιμα με περιορισμό χρήσης και τα υπόλοιπα $15 εκατ. σε ανανεούμενη πιστωτική διευκόλυνση.

Ο κ. Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της Safe Bulkers, επισήμανε ότι «οι πρόσφατες συμφωνίες χρηματοδότησης έχουν ενισχύσει τη ρευστότητά μας, η οποία υπερβαίνει τώρα τα $140 εκατ., παρέχοντάς μας οικονομική ευελιξία ώστε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.