Αποεπένδυση της Petrobras από την Αφρική

Αποεπένδυση της Petrobras από την Αφρική

103
Αποεπένδυση της Petrobras από την Αφρική

Η βραζιλιάνικη Petrobras ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης του μεριδίου που κατείχε σε θυγατρική της εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Νιγηρία.

Η πώληση στην Petrovida Holding του 50% της Petrobras Oil & Gas B.V. (PO&GBV) θα αποφέρει στην Petrobras ποσό $1,454 δις, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και αφού εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Petrobras αποσύρεται πλήρως από τις δραστηριότητές της στην αφρικανική ήπειρο, στο πλαίσιο της στρατηγικής επαναπροσδιορισμού του χαρτοφυλακίου της.

Οι δραστηριότητες της PO&GBV στην Αφρική εδράζονταν σε δύο οικόπεδα εξόρυξης πετρελαίου, με παραγωγή περίπου 34.000 βαρελιών ημερησίως.

Η Petrovida συστήθηκε από την Africa Oil Corp. και την κρατική καναδική εταιρεία εξόρυξης και παραγωγής. Η Africa Oil δραστηριοποιείται ήδη στη Νιγηρία, ενώ διατηρεί μονάδες και στην Κένυα και στη Γουιάνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.