H Ετήσια Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων

H Ετήσια Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων

472
H Ετήσια Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων

Στις 8 Ιανουαρίου 2020, έλαβε χώρα η φετινή Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal. Η Celestyal Cruises είχε την τιμή να φιλοξενήσει την ετήσια «γιορτή» της Ένωσης, στο πλαίσιο της οποίας έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, καθώς και βραβεύσεις σε προσωπικότητες από το χώρο της Ναυτιλίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί  εκπρόσωποι του κλάδου της Ναυτιλίας και του Τουρισμού, του Λιμενικού Σώματος καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Κώστας Λούλης,  o αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Δήμαρχος Πειραιάς, κ. Γιάννης Μώραλης, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Βασίλης Κορκίδης, και ο Πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ, κ. Θεόδωρος Κόντες. Επίσης, παρευρέθηκαν ανώτατα στελέχη της Celestyal Cruises, μεταξύ των οποίων, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ. Κωστάκης Λοΐζου, ο οποίος βραβεύτηκε από την ΕΕΚΦΝ για τη συνολική του συνεισφορά στην ελληνική κρουαζιέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κρις Θεοφιλίδης, και ο Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων καπ. κ. Γεώργιος Κουμπενάς.

A

Κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου από την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Α. Γκερέκου, ο κος Κωστάκης Λοΐζου, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ πολύ για αυτή την τιμητική και συγκινητική βράβευση. Η Celestyal Cruises συνεχίζει απρόσκοπτα να κρατά ψηλά και με περηφάνεια τη σημαία της ελληνικής κρουαζιέρας, ενώ καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες στην προβολή των ελληνικών προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δέσμευσή μας τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στην παροχή αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας αποτελεί για εμάς στρατηγική προτεραιότητα».

Στην ημερίδα που ακολούθησε, έμπειροι ομιλητές αναφέρθηκαν σε σημαντικά θέματα που αφορούν κυρίως τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θεόδωρος Κόντες, ο οποίος, στον ιδιαίτερα αισιόδοξο λόγο που εκφώνησε, ανεφέρθη στην ανοδική πορεία του κλάδου σε παγκόσμιο  επίπεδο, ενώ τόνισε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου βοηθά στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Celestyal Cruises η οποία πλέον εκτελεί δρομολόγια και κατά την χειμερινή περίοδο.

Photo_Celestyal Crystal

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.