Τουρκία: Ανάδειξη σε κόμβο αερομεταφορών

Τουρκία: Ανάδειξη σε κόμβο αερομεταφορών

179
Τουρκία: Ανάδειξη σε κόμβο αερομεταφορών

Τα αεροδρόμια της Τουρκίας εξυπηρέτησαν πάνω από 209 εκατ. επιβάτες το 2019, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Αρχής Κρατικών Αεροδρομίων της γείτονος χώρας (DHMI). Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή, αν και ο αριθμός των επιβατών για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου μειώθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ωστόσο ο αριθμός των διεθνών επιβατών αυξήθηκε κατά 11,4% σε ετήσια βάση και έφτασε τα 108,7 εκατ. την ίδια περίοδο.

Το 2019, τα τουρκικά αεροδρόμια εξυπηρέτησαν 2,03 εκατ. αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων όλων των υπερπτήσεων στον εναέριο χώρο της, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,6% σε σχέση με το 2018.

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη χώρα, φιλοξενώντας 52,6 εκατ. επιβάτες και εξυπηρετώντας σχεδόν 330.000 αεροσκάφη. Οι νέες υπερπόντιες πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών αλλά και πολλών αφρικανικών αερομεταφορέων προς προορισμούς της βόρειας κυρίως Αφρικής συνετέλεσαν στην αυξητική αυτή τάση.

Το αεροδρόμιο στην πόλη της Αττάλειας εξυπηρέτησε 35,7 εκατ. ταξιδιώτες, σχεδόν το 75% των οποίων ήταν επιβάτες διεθνών πτήσεων. Το αεροδρόμιο Sabiha Gokcen, ο βασικός αεροπορικός κόμβος της Κωνσταντινούπολης στην ασιατική πλευρά της πόλης, ήταν ο τρίτος σε αριθμό επιβατών αερολιμένας, εξυπηρετώντας 35,47 εκατ. επιβάτες. Η βελτίωση των σχέσεων Μόσχας-Άγκυρας και η επάνοδος των Ρώσων ταξιδιωτών συνετέλεσαν στην αύξηση της κίνησης σε όλα τα παραπάνω αεροδρόμια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.