Iσχυρός τυφώνας χτυπά τις θάλασσες στις Φιλιππίνες

Iσχυρός τυφώνας χτυπά τις θάλασσες στις Φιλιππίνες

303
Iσχυρός τυφώνας χτυπά τις θάλασσες στις Φιλιππίνες
Φωτό αρχείου

Περίπου 21.000 επιβάτες έχουν στην κυριολεξία «παγιδευτεί» σε λιμάνια των Φιλιππίνων λόγω του εξαιρετικά άσχημου καιρού που προκαλεί στο πέρασμά του o τυφώνας Ursula.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ακτοφυλακής των Φιλιππίνων (PCG) από νωρίς το πρωί της Τρίτης, παραμονής των Χριστουγέννων και της πιο σημαντικής θρησκευτικής και οικογενειακής γιορτής για τους καθολικούς πληθυσμούς των Φιλιππίνων, οι ακραίες καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε απαγόρευση απόπλου σε πάνω από 2500 πορθμεία, αλιευτικά σκάφη και μικρής χωρητικότητας λέμβους και φορτηγίδες.  Επιπλέον 79 φορτηγά πλοία μεσαίας και μεγάλης χωρητικότητας αναζήτησαν επίσης ένα «ασφαλές καταφύγιο» σε τοπικά λιμάνια, λόγω της κακοκαιρίας.

Η Ursula κινείται ήδη προς τις κεντρικές Φιλιππίνες, με μέγιστους ανέμους 120 km ανά ώρα και με ριπές έως 150 km / h.

Η τοπική μετεωρολογικής υπηρεσία ενημερώνει ότι η Ursula μπορεί να εξελιχθεί σε ακόμα πιο δυνατό τυφώνα όταν «χτυπήσει» τα νησιά Βισάγιας, στις κεντρικές Φιλιππίνες.

 

20191224-ursula-satellite-5pm_2FAA735CE87C4AE89C14099C8F029E0F
Πηγή φωτό: NOAA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.