Η Boeing διακόπτει την παραγωγή του 737 MAX

Η Boeing διακόπτει την παραγωγή του 737 MAX

179
Η Boeing διακόπτει την παραγωγή του 737 MAX

Παρά την αισιοδοξία της Boeing για την επαναπιστοποίηση του 737 MAX μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως φαίνεται πως έχουν διαφορετική άποψη. Η Boeing, αναγνωρίζοντας πλέον ότι τα εν λόγω αεροσκάφη της θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν στους αιθέρες, ανακοίνωσε τη διακοπή της παραγωγής νέων 737 MAX από τον Ιανουάριο του 2020.

Οι αναλυτές της αγοράς διεθνώς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει η κίνηση αυτή του αμερικανικού κολοσσού στην οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και στη γραμμή παραγωγής της Boeing γενικότερα.

Η καθυστέρηση ενδέχεται να επηρεάσει περαιτέρω τον προγραμματισμό των πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών και τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις. Η Icelandair δεν αναμένει την επανέναρξη πτήσεων με το 737 MAX νωρίτερα από τον Μάιο του 2020, ενώ σε αντίστοιχες ανακοινώσεις θα προβούν και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Προς το παρόν, η Boeing έχει δημιουργήσει stock 400 αεροσκαφών τύπου 737 MAX, το οποίο θα διατεθεί κατά σειρά προτεραιότητας. Άγνωστο, όμως, παραμένει ακόμη το πότε θα πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση της παραγωγής.

Φωτό: Andy Rain/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.