Ιράκ: Προβλήματα στα λιμάνια λόγω διαδηλώσεων

Ιράκ: Προβλήματα στα λιμάνια λόγω διαδηλώσεων

112
Ιράκ: Προβλήματα στα λιμάνια λόγω διαδηλώσεων

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 Ιρακινοί διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο της μεγαλύτερης εταιρείας λιμένων της χώρας, General Company for Ports, στα νότια της Μπάσρα (Βασόρα).

Μία ημέρα νωρίτερα, εξαγριωμένοι διαδηλωτές είχαν μπλοκάρει τις βασικές οδούς πρόσβασης προς τα σημεία όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα πετρελαίου της Μπάσρα, εμποδίζοντας τους εργαζομένους να παραστούν στην εργασία τους.

Υπενθυμίζεται πως το Ιράκ, από τις αρχές Οκτωβρίου, έχει πληγεί από μαζικές κινητοποιήσεις πολιτών, που διαμαρτύρονται τόσο για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης όσο και για την ύπαρξη διαφθοράς στη χώρα, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Adel Abdul-Mahdi σε παραίτηση. Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της χώρας, μέχρι στιγμής από τις συμπλοκές έχουν χάσει τη ζωή τους 496 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 17.000

Φωτό: Haider al assadee/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.