Στροφή στα βιοκαύσιμα για τη CMA CGM

Στροφή στα βιοκαύσιμα για τη CMA CGM

130
Στροφή στα βιοκαύσιμα για τη CMA CGM

Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ CMA CGM υπέγραψε συμφωνία με τον κολοσσό καυσίμων Shell για την προμήθεια δεκάδων χιλιάδων τόνων ναυτιλιακού βιοκαυσίμου για τον στόλο της.

Η συμφωνία έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε λάβει φέτος η ναυτιλιακή εταιρεία για δοκιμαστικά χρήσης βιοκαυσίμων στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «White Shark» και «Alexander von Humboldt».

Τα καύσιμα θα αποτελούνται κατά 80% από LSFO και κατά 20% από βιοκαύσιμο παραγόμενο από τηγανέλαιο. Η εταιρεία υποστηρίζει πως, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί πως η καύση βιοκαυσίμου μειώνει κατά 80% τα αέρια του θερμοκηπίου και ουσιαστικά εκπέμπει μηδενικούς θειικούς ρύπους.

Υπενθυμίζεται πως η CMA CGM είναι πρωτοπόρος στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου είχε γίνει γνωστή συμφωνία της εταιρείας με τη γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total για παροχή 270.000 τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου τον χρόνο, μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η συμφωνία θα καλύψει τις ανάγκες των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 15.000 TEUs έκαστο ‒που θα εκτελούν τα δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Μεσογείου‒ στο λιμάνι της Μασσαλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.