Σε πράσινες τεχνολογίες επενδύει η Carnival Corporation

Σε πράσινες τεχνολογίες επενδύει η Carnival Corporation

67
Σε πράσινες τεχνολογίες επενδύει η Carnival Corporation

Η Carnival Corporation εγκαινιάζει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα για τη χρήση τεχνολογίας βιο-χωνευτηρίου σε δεκαπέντε πλοία της προς τη βελτίωση της διαδικασίας διάθεσης απορριμμάτων τροφίμων και τη συμμόρφωση με τις νέες περιβαλλοντικές προδιαγραφές της ναυτιλίας.

Τα εν λόγω συστήματα μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα των πλοίων, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία αερόβιας «χώνευσης», που μετατρέπει τα σωματίδια τροφίμων σε υγρά, περιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να διαχωρίσουν μικρά κομμάτια πλαστικών από τα απόβλητα τροφίμων.

Ο κ. Chris Donald, αντιπρόεδρος εταιρικής περιβαλλοντικής συμμόρφωσης της Carnival Corporation, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σκεφτείτε τα εν λόγω συστήματα ως ένα τεράστιο στομάχι από ανοξείδωτο χάλυβα, που χωνεύει τα απόβλητα των τροφίμων».

Τέλος, ο κ. Peter Anderson, Chief Ethics and Compliance Officer της Carnival Corporation, σημειώνει από την πλευρά του ότι πρόκειται για μια επένδυση σε μια πράσινη τεχνολογία και εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της εταιρείας για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Φωτό: Dirk Collins/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.