Amazon, UPS και DHL «ψηφίζουν» ποδήλατο

Amazon, UPS και DHL «ψηφίζουν» ποδήλατο

69
Amazon, UPS και DHL «ψηφίζουν» ποδήλατο

Αmazon, UPS και DHL αναμένεται να δοκιμάσουν την επιλογή των ποδηλάτων για την ανάπτυξη των επίγειων ταχυμεταφορών τους, συμμετέχοντας σε ένα φιλόδοξο πιλοτικό πρόγραμμα στη Νέα Υόρκη.

Σκοπός του εν λόγω project είναι ο περιορισμός της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα και, κατ’ επέκταση, η προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό η Amazon θα ξεκινήσει με τη χρήση 90 ποδηλάτων για την παράδοση τροφίμων στην αλυσίδα καταστημάτων Whole Foods Market, η DHL θα χρησιμοποιήσει αρχικά τρία ποδήλατα στο Μανχάταν, ενώ η UPS θα εγκαινιάσει το πρόγραμμα με «λίγα ποδήλατα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Και οι τρεις εταιρείες σημειώνουν ότι σταδιακά θα εντατικοποιήσουν τη χρήση των ποδηλάτων, υπό την προϋπόθεση ότι το πιλοτικό πρόγραμμα αποδίδει.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις εταιρείες χρησιμοποιούν ποδήλατα για την παράδοση εμπορευμάτων σε άλλες χώρες: η DHL σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και Σιγκαπούρη, η UPS χρησιμοποιεί ποδήλατα σε περίπου 30 πόλεις ανά τον κόσμο, ενώ η Amazon έχει δοκιμάσει τον τρόπο αυτό παράδοσης εμπορευμάτων στην Ευρώπη.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί για έξι μήνες και εν συνεχεία θα επεκταθεί, εφόσον η χρήση ποδηλάτων προσαρμόζεται στις ανάγκες του συγκοινωνιακού δικτύου της Νέας Υόρκης.

Φωτό: Brett Jordan/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.