Η πρώτη παραγωγή carbon-free αλουμινίου

Η πρώτη παραγωγή carbon-free αλουμινίου

138
Η πρώτη παραγωγή carbon-free αλουμινίου

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple ανακοίνωσε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ότι αγόρασε την πρώτη παρτίδα αλουμινίου, για την παραγωγή του οποίου δεν χρησιμοποιήθηκε άνθρακας.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω είδος αλουμινίου παρήχθη από το Elysis, ένα joint venture μεταξύ των Alcoa Corp. και Rio Tinto, με έδρα το Μόντρεαλ. Το αλουμίνιο θα αποσταλεί εντός του μήνα από μια ερευνητική μονάδα της Alcoa στο Πίτσμπουργκ και θα χρησιμοποιηθεί στα προϊόντα της Apple, χωρίς ωστόσο η ίδια η εταιρεία να αποκαλύψει σε ποια.

Το αλουμίνιο απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα CO2 καθώς για η παραγωγή του χαρακτηρίζεται ως εντάσεως άνθρακα. Η κίνηση αυτή αποτελεί απόρροια κοινωνικών πιέσεων από καταναλωτές, ακτιβιστές και επενδυτές για τον περιορισμό του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, που φαίνεται να απασχολεί έντονα τις μεγάλες μεταλλευτικές εταιρείες, οι οποίες στρέφονται σε πιο «πράσινες» παραγωγικές διαδικασίες.

Όπως ανέφερε η κ. Lisa Jackson, αντιπρόεδρος της Apple σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτικής και κοινωνικών πρωτοβουλιών, η διαδικασία για την παραγωγή αλουμινίου ήταν επί 130 χρόνια η ίδια, ωστόσο αυτό δείχνει να αλλάζει.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.