Διεθνής συνάντηση των «έξυπνων» λιμανιών

Διεθνής συνάντηση των «έξυπνων» λιμανιών

108
Διεθνής συνάντηση των «έξυπνων» λιμανιών

Για πρώτη φορά, έξι αντιπρόσωποι εκ των μεγαλύτερων λιμανιών στον κόσμο συναντήθηκαν με σκοπό να παρουσιάσουν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει προς την κατεύθυνση της ψηφιακής και βιώσιμης ανάπτυξης των εγκαταστάσεών τους.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι των λιμανιών της Αμβέρσας, της Βαρκελώνης, του Αμβούργου, του Λος Άντζελες, του Μόντρεαλ και του Ρότερνταμ παρευρέθηκαν στο διεθνές συνέδριο «έξυπνων» πόλεων (Smart City Expo World Congress), που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε με τη συμβολή των παραπάνω λιμανιών και έφερε την ονομασία «Smart Ports» προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Κορυφαία διευθύνοντα στελέχη των λιμανιών εξέθεσαν τα στρατηγικά τους σχέδια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη των λιμανιών τους, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα.

Οι καινοτόμες πλατφόρμες, οι ψηφιακές υποδομές, η ανάλυση δεδομένων και Big Data, καθώς και οι πρωτοβουλίες για ενεργειακά αποδοτικότερα λιμάνια, είχαν την τιμητική τους και φάνηκε πως θα είναι τα θέματα που θα διαμορφώσουν τον καμβά των συζητήσεων στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Φωτό: Oleg Ilyushin/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.