Συμφωνία Total-CMA CGM για την τροφοδοσία LNG καυσίμου

Συμφωνία Total-CMA CGM για την τροφοδοσία LNG καυσίμου

111
Συμφωνία Total-CMA CGM για την τροφοδοσία LNG καυσίμου

Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total υπέγραψε συμφωνία με μία εκ των κορυφαίων δυνάμεων στον κλάδο των containers CMA CGM για παροχή 270.000 τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου τον χρόνο, μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η συμφωνία θα καλύψει τις ανάγκες των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 15.000 TEUs το καθένα ‒που θα εκτελούν τα δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Μεσογείου‒ στο λιμάνι της Μασσαλίας.

Η CMA CGM πρωτοπορεί και πάλι, επιλέγοντας ως καύσιμο το LNG για την επόμενη γενιά του στόλου της, που θα αποτελείται από μεγάλης χωρητικότητας containerships, τα οποία θα παραδοθούν στην εταιρεία το 2021.

Μέρος της συμφωνίας αποτελεί η τροφοδοσία των πλοίων της CMA CGM μέσω ειδικής μπάριζας LNG της Total στο λιμάνι της Μασσαλίας (Marseille-Fos), καθώς και μια συμπληρωματική παροχή καυσίμου στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CMA CGM δήλωσε ότι το φυσικό αέριο αποτελεί την πιο αξιόπιστη πηγή ενέργειας, ικανή να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα άνθρακα παγκοσμίως, υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποδομών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanné, ανέφερε από την πλευρά του πως η εταιρεία του δεσμεύεται, σε συνεργασία με τους πελάτες της, να προσφέρει καύσιμα φιλικότερα προς το περιβάλλον και να συμβάλει στη βιώσιμη εξέλιξη των ναυτιλιακών μεταφορών στη λεκάνη της Μεσογείου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.