Γερμανία: Αύξηση στις εισαγωγές φυσικού αερίου

Γερμανία: Αύξηση στις εισαγωγές φυσικού αερίου

85
Γερμανία: Αύξηση στις εισαγωγές φυσικού αερίου

Η Γερμανία, εδώ και χρόνια, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς φυσικού αερίου παγκοσμίως. Οι εισαγωγές της πραγματοποιούνται κυρίως μέσω των αγωγών αερίου από χώρες όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Ρωσία και η Μεγάλη Βρετανία.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία BAFA δείχνουν αξιοσημείωτη άνοδο στις εισαγωγές φυσικού αερίου για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019. Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές εισαγωγές της χώρας έφτασαν τα 117 δις κυβικά μέτρα, καταγράφοντας αύξηση κατά 25,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2018.

Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω στοιχεία, το κόστος των εισαγωγών φυσικού αερίου για το εν λόγω διάστημα προσέγγισε τα 18,6 δις ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,8% σε σχέση με πέρυσι.

Η είδηση της αύξησης των εισαγωγών φυσικού αερίου από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα της Ευρώπης έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής για μείωση της χρήσης άνθρακα για ηλεκτροπαραγωγή που ακολουθεί η χώρα. Να σημειωθεί πως και το 2018 είχε διαπιστωθεί ετήσια άνοδος των γερμανικών εισαγωγών φυσικού αερίου κατά 9,7%.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.