Κατάρ: Προσβλέπει σε σημαντική αύξηση της παραγωγής LNG

Κατάρ: Προσβλέπει σε σημαντική αύξηση της παραγωγής LNG

147
Κατάρ: Προσβλέπει σε σημαντική αύξηση της παραγωγής LNG

Το Κατάρ ανακοίνωσε, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, ότι στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή του LNG κατά 64%, στους 126 εκατ. τόνους τον χρόνο, έως το 2027.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο CEO της Qatar Petroleum, Saad al-Kaabi, ανέφερε σε δημοσιογράφους στην Nτόχα ότι οι εκτιμήσεις για τη σημαντική αυτή αύξηση στην παραγωγή LNG έρχονται μετά την επέκταση του δικτύου πεδίων εξόρυξης στο North Field project. Μάλιστα, αρχικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου ξεπερνούν τα 1.760 τρις κυβικά πόδια.

«Τα αποτελέσματα από τα νέα πεδία θα μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες εργασίες για δύο νέες μονάδες LNG με συνδυασμένη ετήσια παραγωγική ικανότητα 16 εκατ. τόνων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Qatar Petroleum.

Nα σημειωθεί, τέλος, ότι με αυτή την κίνηση θα ενισχυθεί επίσης η παραγωγή πετρελαίου του Κατάρ στα 6,7 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα για τα επόμενα οκτώ έτη, από τα τωρινά επίπεδα των 4,8 εκατ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.