Ένας νέος ναυπηγικός γίγαντας γεννάται

Ένας νέος ναυπηγικός γίγαντας γεννάται

496
Ένας νέος ναυπηγικός γίγαντας γεννάται

Το Πεκίνο ανακοίνωσε, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, τη δημιουργία του κρατικού ναυπηγικού ομίλου China Shipbuilding Group, του νέου σχήματος που προέκυψε από τη συγχώνευση των China State Shipbuilding Co. (CSSC) και China Shipbuilding Industry Co. (CSIC).

Το τηλεοπτικό δίκτυο China Central Television (CCTV) μετέδωσε τη δημιουργία του νέου ναυπηγικού ομίλου, που θα περιλαμβάνει 147 κέντρα έρευνας, περιουσιακά στοιχεία 790 δις γουάν και θα απασχολεί 310.000 εργαζομένους. Το China Shipbuilding Group θα εξυπηρετεί ναυπηγήσεις ενός μεγάλου εύρους πλοίων, από αεροπλανοφόρα έως εμπορικά πλοία μεταφοράς πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Μετά τη συγχώνευση των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων Hyundai Heavy Industries (ΗΗΙ) και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd. (DSME), Κίνα και Νότια Κορέα θα κονταροχτυπηθούν για τα ηνία στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι το 1999, China State Shipbuilding Co. (CSSC) και China Shipbuilding Industry Co. αποτελούσαν conglomerate, οπότε και προχώρησαν σε διαχωρισμό των δραστηριοτήτων τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.