NAVIGATOR 2019: Οι εξελίξεις της ναυτιλίας στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου

NAVIGATOR 2019: Οι εξελίξεις της ναυτιλίας στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου

535
NAVIGATOR 2019: Οι εξελίξεις της ναυτιλίας στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου

Το «19o NAVIGATOR 2019 – The Shipping Decision Makers Forum» θα πραγματοποιηθεί, για 19η συνεχή χρονιά, στις 29 Νοεμβρίου 2019, στο «Φάρο» του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος.

Σημειώνεται πως το συνέδριο «NAVIGATOR» έχει φιλοξενήσει, από το 2001 μέχρι σήμερα, περισσότερους από 7,300 Decision Makers και κορυφαία στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και εταιρειών του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάστερ, από 50 χώρες.

Για το 2019, το «NAVIGATOR» πρωτοπορεί παρουσιάζοντας τις αλλαγές που κατακλύζουν συνεχώς τον κλάδο της ναυτιλίας, επιδιώκοντας να κάνει τους συμμετέχοντες του μέρος του διαλόγου και των αλλαγών που συνεχώς συμβαίνουν. Μέρος του διαλόγου του «NAVIGATOR» θα αποτελέσουν και φέτος οι εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρισμένων Ναυτιλιακών Οργανισμών, Πρέσβεις και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιηθήκε φέτος, για πρώτη φορά και πριν από λίγες εβδομάδες, το NAVIGATOR Assembly στον Πύργο Βιβλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο NAVIGATOR Assembly συμμετείχαν 100 στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ναυτιλιακών Οργανισμών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, οι νέοι κανονισμοί, αλλά και η εξέλιξη της τεχνολογίας, που στόχο έχει την βέλτιστη και ταχύτερη διεκπεραίωση εργασιών τόσο στο πλοίο όσο και στο γραφείο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, εναρκτήριους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος της NAVIGATOR Shipping Consultants καπτ. Δημήτρης Μπεζαντάκος και η Δανάη Μπεζαντάκου.

Στο πρώτο πάνελ με θέμα «Smart Shipping» και συντονιστή τον Δρ. Άγγελο Παντουβάκη, Πρόεδρο Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα συμμετάσχουν οι:
Ηλίας Χάντζος, Global Privacy Officer της Broadcom και Head of EMEA Government Affairs, Naruchika Kozuma, Manager του Class NK, Gideon Lenkey, Founding Partner και Technical Director της EPSCO Cyprus, Όλγα Μπεζαντάκου, Associate της Potemitis Vekris και Πάνος Θεοδοσόπουλος, Chief Digital Officer της OceanKing.

Στο δεύτερο πάνελ με θέμα «Sustainability», το οποίο θα συντονίσει η κα Έλενα Αθουσάκη, Head of Sustainability & Climate Change της PwC Luxembourg θα συμμετάσχουν οι
Yasuhiro Shimizu, Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Y T Kim, Executive Director του Korean Registry, Μαρία Τζουμανίκα, Advisor της European Investment Bank και Δημήτρης Κατσιέρης, Technical Manager της Gulf Oil Marine.

H κα Emma Skov Christiansen, Lead, Shipping Emissions & Ocean Agenda από το World Economic Forum θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα #GettingtoZeroCoalition.

Στο τρίτο πάνελ με θέμα «Κίνα, ΗΠΑ, Ε.Ε. & Αναδυόμενες  Αγορές» υπό τον συντονισμό του κ. Γεώργιου Πατέρα, Προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος θα συμμετάσχουν οι Francois Lafond, Adviser του Deputy Prime Minister in charge of European Affairs, North Macedonia, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Former Vice President του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, International & Economic Affairs Analyst και Δρ. Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής & Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ELIAMEP.

Για τις  «Τάσεις της αγοράς  και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη ναυτιλία» θα τοποθετηθούν η κα Ιωάννα Προκοπίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Prominence Maritime S.A. & SEA Traders S.A. και ο κ. Άλεξ Χατζηπατέρας, Executive Vice President of Business Development της Dorian LPG, υπό το συντονισμό της κας Δωροθέας Ιωάννου, Chief Commercial Officer της Shipowners Claims Bureau Inc., as Manager of the American P&I Club.

Ο απολογισμός του συνεδρίου θα γίνει από τον Δρ. Κωστα Ρόκκο, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της TST International.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της NAVIGATOR Shipping Consultants, μέρος των εσόδων του 19ου Ναvigator Forum 2019,  θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ 210 6234000 ή μέσω e-mail στο navigator@navigatorltd.gr.