Ινδία: Το δημοσιονομικό κενό οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις-μαμούθ

Ινδία: Το δημοσιονομικό κενό οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις-μαμούθ

229
Ινδία: Το δημοσιονομικό κενό οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις-μαμούθ

Σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια προχωρά η κυβέρνηση της Ινδίας, καθώς αναμένεται να παράσχει σε ιδιωτικά χέρια τα πλειοψηφικά πακέτα μετοχών τριών κρατικών εταιρειών, σε μια προσπάθεια για άντληση κεφαλαίων.

Ειδικότερα, η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Ινδίας άναψε το πράσινο φως, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, για την πώληση όλου του ποσοστού που κατείχε το ινδικό κράτος στην Bharat Petroleum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρατικό διυλιστήριο της χώρας. Παράλληλα, σε ιδιωτικά χέρια θα περάσει και η μεγαλύτερη κρατική ναυτιλιακή εταιρεία της Ινδίας, η Shipping Corp. of India, ενώ μέρος της Container Corp. of India θα ιδιωτικοποιηθεί.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Μόντι επιχειρεί να αντλήσει κεφάλαια-ρεκόρ ύψους $14,6 δις από αυτές τις κρατικοποιήσεις, καθώς εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης η Ινδία αδυνατεί να συλλέξει τα απαραίτητα έσοδα (κυρίως από φορολογία).

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.