Εuronav: Νέες αγορές πλοίων μέσω συνεργασιών

Εuronav: Νέες αγορές πλοίων μέσω συνεργασιών

597
Εuronav: Νέες αγορές πλοίων μέσω συνεργασιών

H Euronav ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο joint ventures με θυγατρικές της Ridgebury Tankers και πελάτες της Tufton Oceanic για την εξαγορά δύο Suezmax δεξαμενόπλοιων.

Και στα δύο joint ventures η Euronav θα συμμετάσχει κατά 50%, ενώ το εναπομείναν 50% θα ανήκει σε καθένα από τα προαναφερθέντα μέρη. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Euronav, το συνολικό κόστος εξαγοράς των δύο πλοίων θα ανέλθει στα $40,6 εκατ., ενώ η παράδοσή τους αναμένεται κατά τη χειμερινή περίοδο της spot αγοράς του 2019/2020.

Η κίνηση αυτή αποτελεί δείγμα του ισχυρού ισολογισμού της Euronav αλλά και της ευελιξίας της να ανταποκρίνεται άμεσα στις συνθήκες της ναυλαγοράς των crude tankers, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Tέλος, η διαχειρίστρια εταιρεία βελγικών συμφερόντων αναφέρει ότι, μέσα από τα δύο νέα πλοία, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τα πρώτα στάδια μιας εκτιμώμενης ανοδικής ναυλαγοράς, όταν αυτά βρεθούν στο νερό.

Φωτό: Εuronav/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.