GasLog: Έκδοση ομολόγου 900 εκατ. ΝΟΚ

GasLog: Έκδοση ομολόγου 900 εκατ. ΝΟΚ

590
GasLog: Έκδοση ομολόγου 900 εκατ. ΝΟΚ

Την έκδοση ομολόγου πενταετούς διάρκειας, αξίας 900 εκατ. νορβηγικών κορονών ‒περίπου 89,1 εκατ. ευρώ‒, ανακοίνωσε η GasLog Ltd (GLOG03).

Οι ομολογίες θα αποφέρουν κουπόνι ίσο με το NIBOR πλέον περιθωρίου 6,25%, μειωμένου κατά 0,65% σε σχέση με το ομόλογο GLOG02, το οποίο λήγει τον Μάιο του 2021, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη διάρκεια κατά τριάμισι χρόνια, διάστημα κατά το οποίο η εταιρεία προσδοκά ότι η αγορά των LNG θα βρίσκεται σε ισχυρή ανάπτυξη. Για τα έτη 2023 και 2024, η πρόσθετη χωρητικότητα στην αγορά των LNG θα ανέλθει σε περίπου 80 εκατ. τόνους, σύμφωνα με έρευνα της Wood Mackenzie.

Συντονίστριες τράπεζες έχουν αναλάβει οι DNB Markets, Nordea και SEB, ενώ οι ομολογίες θα τίθενται υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Όσλο.

Τα έσοδα που θα αποκομίσει η GasLog από την έκδοση του ομολόγου αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για γενικές κεφαλαιακές ανάγκες αλλά και για προεξόφληση ήδη αναληφθέντος χρέους. Στο μεταξύ, η εταιρεία προέβη και στην αγορά ομολόγων αξίας 315 εκατ. ΝΟΚ για το ομόλογο GLOG02.

Φωτό: Gaslog

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.