Euronav: Συμφωνίες ενόψει sulphur cap

    841
    Euronav: Συμφωνίες ενόψει sulphur cap

    Η Εuronav υπέγραψε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου μια συμφωνία με το μαλαισιανό λιμάνι Linggi προκειμένου αυτό να αποτελέσει τη βάση τροφοδοσίας ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο αλλά και παροχής άλλων υπηρεσιών για τα πλοία, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του λιμανιού.

    Όπως ανέφερε ο COO της Euronav, Alex Staring, και αναμεταδίδει το Reuters, το μαλαισιανό λιμάνι έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα να βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα λιμάνια βαθέων υδάτων που μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα πλοία. Συνεπώς αποφεύγονται οι καθυστερήσεις παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσου ελλιμενισμού, κατέληξε ο κ. Staring.

    H εν λόγω συμφωνία έρχεται λίγες μόνο μέρες αφότου η Euronav απέστειλε δύο ένα από τα δύο της ultra-large crude carriers (ULCC) στο Kuala Linggi International Port (KLIP) για την πλωτή αποθήκευση 3 εκατ. βαρελιών LSFO με περιεκτικότητα σε θείο 0,2% και 0,5%.

    Τέλος να σημειωθεί ότι η συμφωνία αποτελεί ορόσημο για τις επιδιώξεις της Μαλαισίας να αναδειχθεί σε κόμβο τροφοδοσίας καυσίμων για τα πλοία και να ανταγωνιστεί στο μέτρο του δυνατού την γειτονική της Σιγκαπούρη.

    Φωτό: www.euronav.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.