Πράσινο φως για την παρουσία των Bank of China και ICBC στην...

Πράσινο φως για την παρουσία των Bank of China και ICBC στην Ελλάδα

777
Πράσινο φως για την παρουσία των Bank of China και ICBC στην Ελλάδα

Η Bank of China και η ICBC, δύο από τις μεγαλύτερες κινεζικές τράπεζες, έλαβαν το πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδος για την εγκατάστασή τους στη χώρα.

Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ελλάδος, με έγγραφο της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος (ΔΕΠΣ), ενημέρωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστήματος της Bank of China (Europe) Luxembourg.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της χώρας σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι στις 25 Οκτωβρίου 2019 ενημέρωσε την Industrial and Commercial Bank of China (Europe) S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο, ότι μπορεί να εγκατασταθεί στην Ελλάδα με Γραφείο Αντιπροσωπείας.

Αναμφίβολα, η εξέλιξη αυτή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και για τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση στη χώρα μας, σε μια περίοδο που από τη μία οι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν ακάθεκτοι στον ναυτιλιακό στίβο και από την άλλη σημαντικοί χρηματοδότες της βιομηχανίας (π.χ. γερμανικές τράπεζες) γυρίζουν την πλάτη στα ναυτιλιακά χαρτοφυλάκια.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Petrofin, η ναυτιλιακή χρηματοδότηση έφτασε σε χαμηλά 12ετίας, ενώ το κινεζικό leasing φαίνεται πως αποκτά ισχυρή δυναμική.

Φωτό: How Hwee Young/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.