Οι κυβερνοεπιθέσεις γεννούν ψηφιακές συμμαχίες

Οι κυβερνοεπιθέσεις γεννούν ψηφιακές συμμαχίες

145
Οι κυβερνοεπιθέσεις γεννούν ψηφιακές συμμαχίες

Oι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την πλειονότητα των παραγωγικών βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων της ναυτιλίας και της ενέργειας. Με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα παραδείγματα ηλεκτρονικών παραβιάσεων είναι αναρίθμητα, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν και οι πρωτοβουλίες για την καταπολέμησή τους.

Η συμμαχία Operational Technology Cyber Security Alliance (OTCSA), η οποία απαρτίζεται από 14 μέλη, αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών είναι ηγέτιδες δυνάμεις στον χώρο της τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η BlackBerry Cylance, η ABB και η Wärtsilä.

Καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται, απαιτείται μια κοινή δράση για την προστασία των ηλεκτρονικών δικτύων των εταιρειών, με τον κ. Mark Milford, Vice President, Cyber Security Wärtsilä, να σημειώνει ότι «πολλά από τα συστήματά μας αλληλεπιδρούν με αυτά συνεργατών μας και κατά συνέπεια θα πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα ολιστικά».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η αποστολή της OTCSA βασίζεται στη δημιουργία μιας φιλοσοφίας πρόληψης τέτοιων φαινομένων μέσω της ανάπτυξης, της εγκατάστασης και της διατήρησης ψηφιακών λειτουργιών ασφαλείας, που θα εξαλείψουν τους κινδύνους των κυβερνοεπιθέσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.