Ινδία: «Stop» στα πλαστικά μιας χρήσης για τα πλοία στα ύδατά της

Ινδία: «Stop» στα πλαστικά μιας χρήσης για τα πλοία στα ύδατά της

151
Ινδία: «Stop» στα πλαστικά μιας χρήσης για τα πλοία στα ύδατά της

H Ινδία προσβλέπει σε ένα καθαρότερο θαλάσσιο οικοσύστημα και βάζει «stop» στα πλαστικά μιας χρήσης για τα πλοία που πλέουν στα ύδατά της.

Σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση ναυτιλίας της ασιατικής χώρας, πλαστικά όπως μαχαιροπίρουνα, πιάτα και ποτήρια θα απαγορευτούν εν πλω για τα πλοία με ινδική σημαία, αλλά και για αυτά που φέρουν ξένη σημαία και προσεγγίζουν τα λιμάνια της χώρας.

Μάλιστα, οι αρχές της Ινδίας σκοπεύουν να προσθέσουν κι άλλα πλαστικά μιας χρήσης στη «μαύρη» αυτή λίστα, με ισχύ απαγόρευσης από την 1/1/2020. Τα τελευταία χρόνια, η χώρα της νότιας Ασίας εργάζεται από κοινού με το Environment Programme των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ πρόσφατα η γενική διεύθυνση ναυτιλίας χαρακτήρισε τα απόβλητα ως το «μεγαλύτερο πρόβλημα των ωκεανών».

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αρκετοί επιστήμονες σημειώνουν πως ο αριθμός των πλαστικών στους ωκεανούς θα υπερβεί τον αντίστοιχο των ψαριών έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι μια μεγάλη μερίδα κρατών λαμβάνει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του προβλήματος.

Φωτό: Janet van Aswegen/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.