Ιράν: Στα άμεσα πλάνα η ναυπήγηση 200 πλοίων

Ιράν: Στα άμεσα πλάνα η ναυπήγηση 200 πλοίων

447
Ιράν: Στα άμεσα πλάνα η ναυπήγηση 200 πλοίων

Ο Ιρανός υπουργός Βιομηχανίας, Μεταλλευτικής και Εμπορίου, Reza Rahmani, σημείωσε σε πρόσφατη δήλωσή του ότι το Ιράν σχεδιάζει να ναυπηγήσει 200 πλοία, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Tasnim αναφέρεται ότι ο προϋπολογισμός της επένδυσης θα αγγίξει τα $330 εκατ., ενώ η ναυπήγηση αυτών των πλοίων θα δημιουργήσει 60.000 άμεσες και 100.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ο Ιρανός υπουργός πρόσθεσε πως το γεγονός ότι τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση offshore πλοίων έχουν αναλάβει εγχώρια ναυπηγεία αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για την ιρανική οικονομία. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η ναυπηγοεπισκευή αποτελεί μια βιομηχανία η οποία είχε παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση, καθώς σχεδόν το 90% των πλοίων ιρανικών συμφερόντων κατέληγαν σε άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου για επισκευή ή άλλου είδους υπηρεσίες.

Την ευρύτερη προσπάθεια για στροφή προς τη ναυπηγική βιομηχανία αποδεικνύει η πρόσφατη επισκευή ενός γιγαντιαίου δεξαμενόπλοιου σε ναυπηγείο της χώρας, η πρώτη στην ιστορία της ναυτιλιακής βιομηχανίας του Ιράν.

Φαίνεται ότι, παρά τις βολές που δέχεται από την Ουάσιγκτον, η Τεχεράνη ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και επιχειρεί να εμπλακεί σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που σχετίζονται με την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.