Total: Επενδύσεις στην αγορά LNG της Ινδίας

Total: Επενδύσεις στην αγορά LNG της Ινδίας

70
Total: Επενδύσεις στην αγορά LNG της Ινδίας

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διείσδυση σε νέες αγορές ενέργειας, ο γαλλικός κολοσσός Total ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επεκτείνει τη συνεργασία του με τον Όμιλο Adani: το μεγαλύτερο conglomerate υποδομών και ενέργειας στην Ινδία.

Η ινδική αγορά φυσικού αερίου παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, χάρη στις κινήσεις της κυβέρνησης στο Δελχί.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Ενέργειας προωθεί τη διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος της χώρας, όπως επίσης την ανάπτυξη της εγχώριας χρήσης φυσικού αερίου στις πόλεις αλλά και ως καυσίμου για τα οχήματα.

Η νέα συμμαχία, στην οποία θα συμμετάσχουν ισομερώς οι δύο πλευρές, θα περιλαμβάνει αρκετά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων δύο τερματικούς σταθμούς εισαγωγών και επαναεριοποίησης LNG, καθώς και της Adani Gas Limited, το 37,4% της οποίας θα εξαγοράσει η Total.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Total θα τροφοδοτεί την Adani Gas Limited με LNG, ενώ στο μυαλό των δύο μερών υπάρχει η μελλοντική σύσταση μιας κοινοπραξίας στην αγορά του LΝG στην Ινδία και στο Μπανγκλαντές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.