Κυβερνοεπιθέσεις η απάντηση Τραμπ στην Τεχεράνη;

Κυβερνοεπιθέσεις η απάντηση Τραμπ στην Τεχεράνη;

95
Κυβερνοεπιθέσεις η απάντηση Τραμπ στην Τεχεράνη;

ΗΠΑ προέβησαν σε μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση κατά του Ιράν στον απόηχο των επιθέσεων με drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco, αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 14 Σεπτεμβρίου, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία δέχτηκαν επίθεση, με έναν σημαντικό αριθμό δυτικών κρατών να κατηγορεί την Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε στην εν λόγω κυβερνοεπίθεση ως απάντηση στην επιθετική τακτική της Τεχεράνης, επιχειρώντας παράλληλα να μη γενικευτεί το κλίμα σύρραξης μεταξύ των δύο κρατών.

Το δημοσίευμα δεν διασαφηνίζει εάν πρόκειται για την πρώτη τέτοια κυβερνοεπίθεση της Ουάσιγκτον, με τον Λευκό Οίκο να αρνείται να σχολιάσει οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση.

Εάν η επίθεση επιβεβαιωθεί, πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα ΗΠΑ-Ιράν, η οποία ξεκίνησε το 2015 με την έξοδο της πρώτης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η πολιτική εκστρατεία Τραμπ για την επανεκλογή του στις ΗΠΑ πιστεύεται ότι αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης χάκερ που συνδέονται με την ιρανική κυβέρνηση.

Τέλος, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας CrowdStrike και FireEye εκτιμούν ότι χάκερ της ιρανικής κυβέρνησης επιχειρούν να διεισδύσουν σε δεδομένα της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και σε αυτά εταιρειών ενέργειας, μέσω της αποστολής κακόβουλων emails.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.