Περιορισμός της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ

Περιορισμός της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ

30
Περιορισμός της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ

Ο πρόεδρος της Repsol, Antonio Brufau, υπογράμμισε το ρόλο της βιομηχανίας στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης και στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, σε ομιλία του στις Βρυξέλλες ενώπιον του αρμόδιου επιτρόπου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Miguel Arias Cañete, ευρωβουλευτών και αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στην πέμπτη σύνοδο «Energy for Europe» στις Βρυξέλλες, ο Ισπανός επικεφαλής της Repsol κάλεσε τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού.

Ο κ. Brufau σημείωσε ότι η συνεισφορά της βιομηχανίας στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ περιορίστηκε από 19% το 2000 σε 16% σήμερα, γεγονός που θα δημιουργήσει –κατά την άποψή του– σοβαρές συνέπειες στις ευρωπαϊκές χώρες και στους πολίτες. Το ενδεχόμενο μεταφοράς των δραστηριοτήτων της βιομηχανίας εκτός Ευρώπης, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Repsol, ενέχει τον κίνδυνο μη επίτευξης του στόχου της Συμφωνίας του Παρισιού, αφού οι ευρωπαϊκές εταιρείες παραμένουν προσηλωμένες στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίου, πέραν της προφανούς απώλειας θέσεων εργασίας στην ΕΕ.

Η αποτελεσματική ηγεσία από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνίσταται στη λήψη πολιτικών αποφάσεων προκειμένου να προωθηθούν οι κατάλληλες τεχνολογίες που θα βοηθούσαν την Ασία και άλλες περιοχές του κόσμου να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

8666400

Φωτό: Juanjo Martnn/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.