Σιγκαπούρη και Παναμάς: Δυναμώνει η λιμενική συνεργασία

Σιγκαπούρη και Παναμάς: Δυναμώνει η λιμενική συνεργασία

103
Σιγκαπούρη και Παναμάς: Δυναμώνει η λιμενική συνεργασία

Σιγκαπούρη και Παναμάς συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ενισχύσουν τις σχέσεις τους στον κλάδο της ναυτιλίας και των λιμένων.

Ο υφυπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης, συνοδευόμενος από αξιωματούχους της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας, μετέβη στον Παναμά, όπου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με τον Παναμέζο υπουργό Ναυτιλίας προς ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι λιμενικές αρχές των δύο χωρών θα συνεργαστούν προκειμένου να προωθηθούν η χρήση και η αποδοχή των ηλεκτρονικών πιστοποιητικών, και έτσι να διευκολυνθούν οι επιθεωρήσεις, η άσκηση του port state control και από τις δύο πλευρές και η ανταλλαγή προσωπικού.

Σιγκαπούρη και Παναμάς συγκαταλέγονται στα κορυφαία νηολόγια παγκοσμίως και τα πλοία με σημαίες των δύο χωρών που προσορμίζονται στα λιμάνια τους θα επωφελούνται από ταχύτερες διαδικασίες.

Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς με τη διμερή συνεργασία «εξαλείφονται τα διοικητικά εμπόδια και διευκολύνεται η πρόσβαση σε ελέγχους και επιθεωρήσεις, σημεία που θα ωφελήσουν σημαντικά τα εθνικά νηολόγια».

Φωτό: Ingo Joseph/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.