Το Τόκιο κλείνει το μάτι στο LNG

Το Τόκιο κλείνει το μάτι στο LNG

103
Το Τόκιο κλείνει το μάτι στο LNG

Η ιαπωνική κυβέρνηση και οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας της χώρας αναμένεται να επενδύσουν $10 δις σε νέα projects υποδομών LNG παγκοσμίως, όπως ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Isshu Sugawara, στο πλαίσιο του LNG Producer-Consumer Conference.

Οι νέες αυτές επενδύσεις εντάσσονται στη στρατηγική της ασιατικής χώρας για αύξηση του μεριδίου της στην παγκόσμια αγορά LNG και, κατά συνέπεια, για την ενεργειακή της αυτάρκεια. Μετά τις ραγδαίες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες είχαν ως συνέπεια να διαταραχτεί η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου, ο μεγαλύτερος αγοραστής LNG στον κόσμο αναμφίβολα θα επιδιώξει να μειώσει την ενεργειακή του εξάρτηση από αυτές τις χώρες.

«Μετά τις επενδύσεις ύψους $10 δις στην αγορά του LNG πριν από δύο χρόνια, δεσμευόμαστε για νέες επενδύσεις $10 δις, οι οποίες θα προέρχονται από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, στην προσπάθεια για περαιτέρω άνοιγμα στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου, σκοπός της κυβέρνησης είναι η εκπαίδευση 500 επαγγελματιών σε νέες τεχνολογίες και περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.