Ασφάλεια εν πλω: Οι προβληματισμοί στην Ασία

Ασφάλεια εν πλω: Οι προβληματισμοί στην Ασία

325
Ασφάλεια εν πλω: Οι προβληματισμοί στην Ασία

H ασφάλεια και το «ευ ζειν» των Ινδών ναυτικών βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας της διημερίδας «Surabhi 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ινδία και άνοιξε τις πύλες του την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στην διημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από τον όμιλο Synergy Marine, επισημάνθηκε εκτενώς ότι το ναυτικό επάγγελμα παραμένει ένα από τα πλέον επικίνδυνα παρά τις σημαντικές βελτιώσεις σε θέματα ασφαλείας που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Εργατικά ατυχήματα, συγκρούσεις πλοίων, κυβερνοεπιθέσεις αλλά και η πειρατεία αποτελούν σημαντικούς κινδύνους για τους ναυτικούς.

Από την πλευρά του ο καπτ. Rajesh Unni, CEO και ιδρυτής της Synergy Marine Group ανέφερε ότι η ψυχική υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται στη θάλασσα οφείλει να είναι ύψιστη προτεραιότητα για την ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πολλές μελέτες καταδεικνύουν ότι η ψυχική υγεία των ναυτικών διαταράσσεται πολλές φορές από την απομόνωση που αυτοί καλούνται να βιώσουν εν πλω.

Η Synergy Marine Group, η οποία εδρεύει στη Σιγκαπούρη και διαχειρίζεται ένα στόλο 265 πλοίων, πρόσφατα εγκαινίασε την καινοτόμα εφαρμογή «Ahoy». Μέσω της εν λόγω εφαρμογής οι ναυτικοί θα έχουν τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με συναδέλφους τους καθώς επίσης και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.