Σιδηρομετάλλευμα: Πού θα κινηθεί η τιμή του το 2020

Σιδηρομετάλλευμα: Πού θα κινηθεί η τιμή του το 2020

1098
Σιδηρομετάλλευμα: Πού θα κινηθεί η τιμή του το 2020

Μείωση της τιμής του σιδηρομεταλλεύματος για το 2020, ελέω μειωμένης ζήτησης από την Κίνα, βλέπει η JSW Steel, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής χάλυβα της Ινδίας.

Πιο συγκεκριμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της ινδικής εταιρείας σημειώνουν ότι, για το υπόλοιπο διάστημα του 2019, το iron ore θα διαπραγματεύεται σε ένα εύρος τιμών $80-85/τόνο, πριν τελικά η τιμή του υποχωρήσει στα $60-65/τόνο το 2020.

Σε συνέντευξή του ο Seshagiri Rao, Joint Managing Director της JSW Steel, ανέφερε ότι η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα και στο πλαίσιο αυτό μια εκτιμώμενη μειωμένη κινεζική παραγωγή αυτομάτως συνεπάγεται μείωση της τιμής του μεταλλεύματος.

Αναμφίβολα, το iron ore παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις φέτος. Ειδικότερα, οι στρεβλώσεις στην προσφορά του από Βραζιλία και Αυστραλία είχαν ως αποτέλεσμα οι τιμές να εκτοξευτούν το πρώτο εξάμηνο, ενώ η «κανονικότητα» που επήλθε τον Αύγουστο μείωσε τις εν λόγω τιμές σε λογικά επίπεδα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.