«Ποσειδώνας»: η πράσινη εκδοχή της ναυτιλιακής τραπεζικής

«Ποσειδώνας»: η πράσινη εκδοχή της ναυτιλιακής τραπεζικής

173
«Ποσειδώνας»: η πράσινη εκδοχή της ναυτιλιακής τραπεζικής

Η Sovcomflot και η NYK Line υπέγραψαν πρόσφατα με τις Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Société Générale και Shinsei Bank σύμβαση πίστωσης έως του ποσού των $176 εκατ. για την αναχρηματοδότηση των LNG Carriers «Grand Aniva» και «Grand Elena».

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η 8ετής αυτή συμφωνία περιλαμβάνει στους όρους της τις «Αρχές του Ποσειδώνα» (Poseidon Principles).

Υπενθυμίζεται ότι το «Poseidon Principles» ουσιαστικά αποτελεί την συμφωνία 11 τραπεζών με υψηλή έκθεση στη ναυτιλία για τον έλεγχο του εύρους συμμόρφωσης των ναυτιλιακών εταιρειών, που διατηρούν στο χαρτοφυλάκιό τους, στις απαιτήσεις του ΙΜΟ.

Ο Nikolay Kolesnikov, CFO της Sovcomflot, φάνηκε ικανοποιημένος από τη νέα συμφωνία σημειώνοντας ότι χαιρετίζει την προσπάθεια της εταιρείας του για τη διατήρηση ισχυρών δεσμών με διεθνείς τραπεζικούς εταίρους.Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η συμφωνία ενισχύει το εγχείρημα του Poseidon Principles, το οποίο έχει σαν στόχο την προώθηση μιας υπεύθυνης και βιώσιμης ναυτιλίας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι τόσο το «Grand Aniva» όσο και το «Grand Elena» επιχειρούν στο project Sakhalin-2 με μακροχρόνιες συμφωνίες ναύλωσης με την Sakhalin Energy.

Φωτό: Μhi.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.