Πρώτο πλοίο με LNG στο Βόρειο Πέρασμα

Πρώτο πλοίο με LNG στο Βόρειο Πέρασμα

177
Πρώτο πλοίο με LNG στο Βόρειο Πέρασμα

Το πρώτο του δρομολόγιο ξεκίνησε το πλοίο «Korolev Prospect» της ρωσικής Sovcomflot, ένα Aframax tanker, το οποίο χρησιμοποιεί LNG ως καύσιμο, για μία διέλευση από το Βόρειο Πέρασμα. Πρόκειται για το πρώτο πλοίο υγρού φορτίου τέτοιου μεγέθους που θα διέλθει από το Βόρειο Πέρασμα χρησιμοποιώντας μόνο LNG.

Η διαδρομή του Korolev Prospect ξεκίνησε από το Μουρμάνσκ με προορισμό την Κίνα, και θα διέλθει από το Βόρειο Πέρασμα μέσα σε 8 ημέρες, από το ακρωτήριο Zhelaniya έως το ακρωτήριο Dezhnev, πλέοντας με μέση ταχύτητα 12 κόμβους.

Ο ρωσικός κολοσσός πλοίων Sovcomflot διαθέτει 6 πετρελαιοφόρα που λειτουργούν με LNG, συμπεριλαμβανομένου του Korolev Prospect, ενώ ακόμα πέντε πλοία είναι υπό ναυπήγηση. Το Korolev Prospect, παραδόθηκε στην εταιρεία τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει μήκος 250 μέτρα και πλάτος 44, διαθέτει χωρητικότητα 113.232 dwt, ανήκει στην κατηγορία ice class 1A.

Φωτό: Sovcomflot.ru/en

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.