Πώληση των δραστηριοτήτων της BP στην Αλάσκα

Πώληση των δραστηριοτήτων της BP στην Αλάσκα

87
Πώληση των δραστηριοτήτων της BP στην Αλάσκα

Η BP συμφώνησε στην πώληση του συνόλου των μονάδων της που βρίσκονται στην Αλάσκα στην Hilcorp με το ποσό της συμφωνίας να ανέρχεται στα 5,6 δις δολάρια, συνεχίζοντας το πρόγραμμα αποεπενδύσεων της εταιρείας.

Οι 1.600 υπάλληλοι που εργάζονται στις μονάδες της ΒΡ στην Αλάσκα πιθανότατα θα συνεχίσουν να απασχολούνται στην Hilpcorp.

Η BP δραστηριοποιείτο στην Αλάσκα από το 1959 αρχικά με εξορύξεις πετρελαίου στο Prudhoe Bay, ενώ από τα μέσα της δεκαετία του 1970, συμμετείχε στην κατασκευή του μήκους 800 μιλίων αγωγού Trans Alaska Pipeline. Έως σήμερα, έχουν εξορυχθεί πάνω από 13 δις βαρέλια πετρελαίου από το Prudhoe Bay.

Η στρατηγική της ΒΡ προβλέπει την πώληση μονάδων της προσδοκώντας σε έσοδα 10 δις δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Bob Dudley δήλωσε ότι «η έξοδος μας από την Αλάσκα επ’ ουδενί δεν μειώνει τη δέσμευση της BP στην Αμερική. Παραμένουμε ισχυροί και δραστήριοι στον αμερικανικό ενεργειακό κλάδο. Τα τρία τελευταία χρόνια επενδύσαμε πάνω από 20 δις δολάρια στις ΗΠΑ και συνεχίζουμε να ερευνούμε επενδυτικές ευκαιρίες».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.