Δίχως αντίπαλο η Ασία στην παραγωγή χάλυβα

Δίχως αντίπαλο η Ασία στην παραγωγή χάλυβα

56
Δίχως αντίπαλο η Ασία στην παραγωγή χάλυβα

H παραγωγή χάλυβα των 64 κυριότερων παραγωγικών χωρών παγκοσμίως αυξήθηκε τον περασμένο Ιούλιο κατά 1,7%, φτάνοντας τους 156,7 εκατ. τόνους, συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Χάλυβα.

Στην Κίνα η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα αυξήθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τους 85,2 εκατ. τόνους, ενώ αυτή της Ιαπωνίας μειώθηκε οριακά κατά 0,4% συγκριτικά με ένα χρόνο πριν (8,4 εκατ. τόνους). Παράλληλα, η Ν. Κορέα παρήγαγε τον περασμένο Ιούλιο 6 εκατ. τόνους χάλυβα καταγράφοντας μείωση 2,1 % σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, ενώ η παραγωγή χάλυβα της Ινδίας παρουσίασε ανοδική τάση 1,7% στους 9,2 εκατ. τόνους.

Τόσο η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα όσο και, πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή χάλυβα της Κίνας για τα χρονικά διαστήματα μεταξύ Φεβρουαρίου-Δεκεμβρίου 2018 και Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019 παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα:

ςο

Η παραγωγή χάλυβα της Τουρκίας τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στους 2,9 εκατ. τόνους μειωμένη κατά 10,6% ετησίως, ενώ και η Ουκρανία κατέγραψε μειωμένη παραγωγή 1,7%, συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2018, στους 1,8 εκατ. τόνους. Όσον αφορά την αμερικανική παραγωγή χάλυβα αυτή εμφανίστηκε αυξημένη κατά 1,8% στους 7,5 εκατ. τόνους ενώ μεγάλη χαμένη φαίνεται πως είναι η Βραζιλία, της οποίας η παραγωγή κατρακύλησε κατά 20,7% στους 2,4 εκατ. τόνους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.