Διπλασιασμός εσόδων για την Dorian LPG

Διπλασιασμός εσόδων για την Dorian LPG

687

Στον οικονομικό της απολογισμό για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, προχώρησε η Dorian LPG την Τετάρτη 7 Αυγούστου.

Ειδικότερα κατά το α’ τρίμηνο του έτους χρήσης 2020, τα έσοδα και τα κέρδη της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας, κινήθηκαν στα $61,2 εκατ. και στα $6,1 εκατ. αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 τα ίδια μεγέθη κινήθηκαν στα $27,6 εκατ. και $12,1 εκατ., αντίστοιχα. Το ημερήσιο Time Charter Equivalent (ΤCE) για τον στόλο της Dorian LPG το  τρίμηνο ανήλθε στα $29.671 έναντι $16.553 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 ενώ τα κέρδη ΕΒΙΤDA άγγιξαν τα $38,4 εκατ.

Να σημειωθεί επίσης ότι στις 5 Αυγούστου το ΔΣ της εταιρείας ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς κοινών μετοχών αξίας έως $50 εκατ. έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Με αφορμή τα εταιρικά αποτελέσματα της Dorian LPG, ο κ. Γιάννης Χατζηπατέρας, πρόεδρος και CEO της εταιρείας, τόνισε ότι το TCE σχεδόν διπλασιάστηκε και συμπλήρωσε ότι με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει κάποια ραγδαία μεταβολή στην αγορά των LPG Carriers, το επόμενο τρίμηνο θα είναι εξίσου βελτιωμένο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.