Απώλειες καταγράφει ο BDI

Απώλειες καταγράφει ο BDI

301
Απώλειες καταγράφει ο BDI

Υψηλές διακυμάνσεις παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Baltic Dry Index, ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου, ως απόρροια της συγκρατημένης ζήτησης για τη δια θαλάσσης μεταφορά φορτίων όπως άνθρακα, σιτηρών και σιδηρομεταλλεύματος.

Ενώ λοιπόν ο δείκτης άγγιζε υψηλά 11 μηνών στις 9 Ιουλίου, χθες Δευτέρα 5 Αυγούστου αυτός υποχώρησε σχεδόν σε χαμηλά μήνα στις 1.774 μονάδες. Ουσιαστικά πρόκειται για την δέκατη διαδοχική απώλεια για τον BDI, ο οποίος ωστόσο από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης για τη μεταφορά σιδηρομεταλλεύματος από τη Βραζιλία προς την Κίνα.

Σε ό, τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ο BCI (Baltic Capesize Index) υποχώρησε κατά 12 μονάδες στις 3.480 ενώ ο αντίστοιχος για τα panamaxes (ΒPI) κατέγραψε απώλειες 26 μονάδων (1,5%) στις 1.753.

Tέλος τα  ημερήσια κέρδη για τα capesizes χωρητικότητας 170.000-180.000 τόνους, που μεταφέρουν κυρίως iron ore και άνθρακα άγγιξαν τα $25.619, σύμφωνα με το Reuters.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.